Datatilsynet erklærer brug af Google Analytics ulovligt

Google Analytics

Datatilsynet erklærer brug af Google Analytics ulovligt i den nuværende version. Den udmelding og konklusion kom fra Datatilsynet i Danmark den 21. september 2022.

Datatilsynet har set nærmere på værktøjet Google Analytics, dets indstillinger og de vilkår, værktøjet leveres under. På baggrund af denne gennemgang konkluderer Datatilsynet, at værktøjet ikke kan benyttes lovligt uden videre. Årsagen er, at Google ikke kan garantere, at data, der hører under GDPR-reglerne, ikke deles med ‘tredjepartslandet’ USA. Datatilsynets vejledning er baseret på oplysningerne fra de europæiske datatilsyns afgørelser og tilsynets egne undersøgelser

Derfor er Google Analytics nu ‘officielt’ ulovligt at bruge i Danmark. En lovlig brug forudsætter implementering af en række supplerende foranstaltninger ud over de indstillinger, Google stiller til rådighed.

Organisationer/virksomheder i Danmark, der benytter Google Analytics, skal derfor vurdere, om deres eventuelle fortsatte brug af værktøjet sker inden for rammerne af databeskyttelsesreglerne. Hvis det ikke er tilfældet, har organisationen pligt til enten at lovliggøre sin brug af værktøjet eller om nødvendigt ophøre med at benytte værktøjet.

Budskabet fra Datatilsynet er, at hvis man bruger Google Analytics, skal man lægge en plan for at lovliggøre sin brug ved at træffe supplerende foranstaltninger.

Hvis det ikke er muligt at træffe effektive supplerende foranstaltninger, skal man holde op med at bruge værktøjet og eventuelt finde et andet værktøj, der kan levere webstatistik, og som giver mulighed for at overholde databeskyttelsesreglerne, fx ved ikke at overføre oplysninger om de besøgende til usikre tredjelande. Data skal opbevares indenfor EU.

Den gode nyhed er at det teknisk er muligt at løse problemet. Som eksisterende eller ny kommende kunde hos Respons2day er du i trygge hænder. Vi har overblik over situationen og kan hjælpe med finde den optimale løsning for din virksomhed. Løsningen og økonomien forbundet med dette, er afhængig af jeres nuværende setup, ønsker for fremtiden og brugen af data i jeres digitale markedsføring.

Læs hele Datatilsynets konklusion: KLIK HER

Få hjælp til at skabe overblik, forståelse, kvalitet og økonomisk værdi i den digitale markedsføring. Via rådgivning og eksekvering skaber vi konvertering og resultater for din virksomhed. Start med en uforpligtende snak.